Zeleninové ura-maki obalené v sezamu

Sushi recept

 

ZELENINOVÉ URA-MAKI OBALENÉ V SEZAMU

 

Ingredience:

 

4 lžíce sezamových semínek

1 salátová okurka

½ avokáda

1 lžička citrónové šťávy

4 listy salátu

1 lžička majonézy

2 plátky nori

250 g rýže na sushi (cca 10 kousků se z tohoto udělá)

 

Příprava:

 

Sezamová semínka musíme opražit na pánvi a bez tuku! Okurku omyjeme, rozpůlíme a lžící z ní odstraníme semínka. Kousek avokáda oloupeme, uděláme z něj nudličky a pokapeme šťávou z citrónu.

 

Listy salátu omyjeme a osušíme, polovinu majonézy rozdělíme na salátové listy a dobře rozetřeme. Listy pak jednotlivě smotáme.

 

Na bambusovou podložku rozložíme fólii (potravinovou) a plátek nori položíme hladkou stranou dolů.

 

Rukama vytvarujeme rýži na řasu tak, aby nahoře a dole byl cca 1 až 2 cm proužek volný. Plátek otočíme, aby rýže ležela na fólii.

 

Spodní třetinu plátku řasy potřeme polovinou zbytku majonézy a položíme na ni polovinu zavinutého listu salátu a nudličky okurky a avokáda. Rýži, plátek nori a náplň pomocí podložky smotáme.

 

Ze zbývajících přísad připravíme druhý závitek. Každý opatrně obalíme sezamovými semínky a nakrájíme na 5 kousků.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.