Závitky sushi s lososem a zeleninou

Sushi recept na závitky sushi s lososem a zeleninou

Ingredience:

  • 3 stonky zeleného chřestu
  • sůl
  • 50 g naložené červené řepy
  • 50 g naložené ředkve
  • 80 g filet z lososa a tuňáka
  • 6 listů šťovíku
  • 2 plátky řasy nori
  • 250 g rýže na sushi
  • lžička majonézy
  • ½ svazku pažitky a kopru

Příprava:

Stonky chřestu omyjeme a spodky odkrojíme. Chřest povaříme asi 6 minut v osolené vodě, poté vyjmeme a necháme zchladnout. Červenou řepu, ředkev a filety nakrájíme na nudličky. Listy šťovíku umyjeme a osušíme.

Na podložku položíme potravinovou fólii a nato řasu nori. Poklademe polovinou připravené rýže, poté otočíme, aby rýže ležela na fólii. Spodní zhruba třetinu plátku potřeme polovinou majonézy, na kterou poskládáme polovinu přísad, stébla pažitky a zamotáme. Nezapomeneme vždy ponechat polovinu všeho pro druhý špalíček.

Kopr umyjeme, osušíme a nasekáme. Každý špalíček sushi nakrájíme a obalíme v jemně nasekaném kopru. Vznikne nám tak zajímavá souhra barev, pastva pro oko a následně i pro chuťové pohárky.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.