Uramaki s hovězí svíčkovou

Sushi recept na Uramaki s hovězí svíčkovou

Tentokrát recept na svíčkovou bez šesti.

Ingredience

  • 1/2 kg rýže na Sushi
  • 2 archy řas nori
  • 4 lžíce najemno pokrájené natě jarní cibulky
  • 150 g svíčkové
  • 3 ks umeboshi - japonské nakládané slívy
  • sůl
  • bílý pepř

Příprava:

Obalte si bambusovou rohožku asi třemi vrstvami potravinové fólie. Svíčkovou rozkrájejte podélně na tenčí proužky - nudličky. Archy řas nori přepůlte (pokud máte čtvercové), položte lesklou stranou na rohožku a naneste přibližně 100 g rýže po celé ploše řasy. Rýži posypte lžící cibulky a celé otočte řasou nahoru.

Na pánvičce rozehřejte trochu oleje a osmažte osolené a opepřené kusy svíčkové - nejlépe aby byly středně propečené. Ze slív umeboshi vyjměte pecky a rozsekejte je nožem na pastu. Mázněte trochu pasty jedním prstem na řasu, rozložte kousky svíčkové a zarolujte. Krájejte na šest kousků. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

Svíčková

Tato svíčková je všem určitě povědomá!

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.