Umekyo-natto-maki se švestkovými povidly

Sushi recept Umekyo-natto-maki se švestkovými povidly

Ingredience:

  • 100 g nakládaných žlutých sójových bobů
  • 1 lžíce japonských švestkových povidel
  • 2 plátky řasy nor
  • 25 g rýže na sushi
  • salátová okurka
  • wasabi

Příprava:

Kousek okurky umyjeme a slupku s troškou dužiny, cca ½ cm, vcelku oloupeme a nakrájíme na nudličky. Sójové boby slijeme a necháme okapat. Následně je nasekáme nahrubo a smícháme v misce se švestkovými povidly.

Plátky nori napříč rozpůlíme, poklademe sushi rýži, kterou potřeme wasabi. Na rýži poklademe švestková povidla se sójovými boby a okurkové kousky, nudličky.

Pomocí podložky zavineme a vytvarujeme váleček, nebo čtyřhran. Nakrájíme.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.