Temaki sushi s houbami shiitake

Recept sushi Temaki s houbami shiitake

Ingredience (8 kousků)

  • 150 g hub shiitake
  • 1 mrkev
  • 2 lžičky oleje
  • 200 g rýže na sushi
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 malé kousky křenu wasabi
  • 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
  • 4 plátky řasy nori

Příprava:

Houby shiitake očistíme papírovou utěrkou za sucha a odkrojíme konce nohou. Mrkev oloupeme. Houby a mrkev nakrájíme na plátky, mrkev dále na kostičky.

Rozehřejeme zhruba polovinu oleje v pánvi, do které dáme mrkev, kterou podusíme cca 4 minuty. Mrkev následně vyndáme a necháme zchladnout. Následně smažíme plátky hub shiitake asi 3 minuty ve zbývající části oleje na prudko a následně necháme také zchladnout.

Zeleninu a houby vmícháme do připravené sushi rýže a směs pěkné kořeníme sójovou omáčkou, sezamovým olejem, wasabi a zázvorem.

Na plátky nori, které jsou rozpůlené, naklademe směs z rýže, následně srolujeme do kornoutu. Vše podáváme studené a nezapomeneme na přílohu sójovou omáčku.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.