Temaki sushi s garnáty a pestrou zeleninou

Recept na sushi Temaki s garnáty a pestrou zeleninou

Ingredience:

  • 175 g mladých hrachových lusků
  • 175 g mladých mrkviček
  • 3 ředkve - cca 220 g
  • sůl
  • 120 g garnátů - předvařených
  • 2 lžíce mirinu
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 175 g rýže na sushi
  • 3 plátky řasy nori
  • 2 lžičky křenu wasabi

Příprava:

Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Ředkev, mrkev umyjeme a mrkev podélně rozpůlíme a ředkev nakrájíme na proužky. Nezapomeneme ji lehce osolit.

Lusky a proužky mrkve lehce povaříme asi 1 minutu ve vařící vodě, vše necháme zchladnout a okapat. Zeleninu smícháme a uděláme z toho 6 porcí.

Garnáty vyjmeme po marinování v mirinu, tedy po cca 15 minutách.

Majonézu smícháme se sójovou omáčkou.

Z rýže vytvarujeme 6 stejných kousků, nori řasu rozřízneme napůl, zase jakoby pro vytvarování a zavinutí do kornoutu.

Na řasu poklademe rýži, potřeme ji wasabi, dále obložíme vše zeleninou, garnátem a směsí z majonézy a sójové omáčky. Vše přitiskneme a vytvoříme z toho kornoutek. Dobrou chuť!

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.