Temaki s lososem

Sushi recept na temaki s lososem

Ingredience:

  • 100 g rýže
  • 2 lžičky japonského rýžového octa (nebo 1 lžička jemného vinného octa)
  • 1/4 lžíce soli
  • 1/4 lžíce cukru
  • 1 ředkev (cca 100 g)
  • 1 cuketa (10 cm dlouhá)
  • 8 listů salátu
  • 400 g uzeného lososa
  • 4 pražené plátky nori (sušená řasa)
  • 2 lžičky wasabi (zelený japonský křen) 

Příprava:

Rýži omyjeme, povaříme 2 minuty ve 120 ml vody. Pak necháme dusit 10 - 20 minut. Rýže by měla být správně dovařená. Rýži zakryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut dojít. Rýžový ocet důkladně promícháme s cukrem a solí, pokapeme rýži, kterou promícháváme dřevěnou lopatkou, aby zchladla.

Ředkev nakrájíme nejprve na tenké plátky a pak na co nejjemnější proužky. Cuketu omyjeme, nakrájíme podélně na cca 1 cm silné plátky a pak na krátké silné proužky. Salát omyjeme, z lososa nakrájíme cca 1 - 2 cm tlusté proužky. Ředkev krátce opláchneme ve vodě a osušíme. Plátky nori příčně rozpůlíme. Z rýže vytvarujeme 8 válečků. Plátky nori naplníme rýžovými válečky, trochou wasabi a připravenými přísadami. Vnější konce listů nori slepíme dvěma zrníčky rýže do tvaru taštiček.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.