Tamagoyaki Sushi

Recept na Tamagoyaki Sushi

Ingredience (pro 4 osoby):

8 ks vajec

2 lžičky cukru

1 lžička soli

1 lžička sójové omáčky

8 lžic rybího vývaru (může být i granulovaný)

2 lžíce bílého vína

1 kg rýže

1 plátek řasy nori

Příprava:

Vejce rozkvedláme vidličkou. Sůl, cukr, sójovou omáčku a rybí vývar smícháme v malém kastrůlku, ohřejeme a necháme vychladit. Rozkvedlané vejce smícháme s vychlazenou směsí a dobře promícháme. Na menší pánvičce pak uděláme jednu, případně dvě silnější omelety (5 až 10 mm silné)

Hotové omeletky necháme vychladnout na savém papíře a nakrájíme na plátky, z rýže utvoříme bochánky, poklademe omeletkou a svážeme proužkem řasy.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.