Sushi z garnátů á la Miss Saigon

Recept na sushi z garnátů á la Miss Saigon

Ingredience (8 kousků):

  • 8 syrových neloupaných garnátů
  • sůl
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 mirin 
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 175 g rýže na sushi
  • 1 lžička křenu wasabi

Příprava:

Garnáty je nutné opláchnout studenou vodou, nechat osušit a napíchnout na kovový špíz. V pánvi uvedeme do varu 200 ml vody, osolíme ji a špízy v ní pod pokličkou děláme 4 minuty. Vyjmeme je, zchladíme studenou vodou a špízy samotné odstraníme.

Garnáty až na ocas vyloupneme z ulity, spodní část nakrojíme, nerozkrojíme! a vyjmeme z nich střevo.

Rýžový ocet smícháme s 4 lžícemi vařící vody, mirinem, cukrem, citrónovou šťávou a solí. Garnáty ve směsi marinujeme 10 minut. Následně je vyjmeme a necháme okapat.

Z rýže vytvarujeme 8 kousků, garnáty potřeme křenem wasabi a poklademe jimi rýži.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.