Sushi temaki s drůbeží a houbami

Recept sushi temaki s drůbeží a houbami

Ingredience (8 kousků):

 

  • 150 g kachních prsou bez kůže
  • 100 g kuřecího filetu
  • 5 lžic omáčky teriyaki 
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 8 listů čínského zelí
  • 4 žampióny
  • 4 plátky řasy nori 
  • 1 lžička olej
  • 200 g rýže na sushi
  • 1 lžička křenu wasabi

Příprava:

Maso nakrájíme na proužky. Omáčku teriyaki smícháme s 2 lžícemi vody a maso v tom 20 min marinujeme.

Sezamová semínka opražíme v pánvi bez tuku.

Listy zelí (zelenou část použijeme) je nutné omýt, osušit a nakrájet na proužky. Žampiony očistit a nakrájet na plátky. Plátky řasy nori musíme napříč rozpůlit.

Následně rozehřejeme olej, maso osušíme a na prudko 2 minuty budeme opékat. Vyjmeme hotové maso a 4 minuty děláme žampiony, poté do tohoto přilejeme marinádu a necháme přejít varem.

Přidáme zpět maso, sezamová semínka a necháme vše zchladnout pohromadě.

Z rýže vytvarujeme 8 kousků, potřeme je křenem wasabi, na řasy nori vše položíme a srolujeme do kornoutků.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.