Sushi s houbami Shitake (Maki Sushi)

Recept na sushi s houbami Shitake

Ingredience (4 role Sushi):

  • 2,5 hrnku neuvařené rýže upravené ve stylu Sushi
  • 4 plátky nori, 4 překládané omelety nakrájené do obdélníkových proužků centimetr širokých
  • 4 proužky kořeněného kampjó dlouhé 40 cm
  • 4 ochucené shitake houby
  • 1 kus ochuceného tofu nakrájený do obdélníkových proužků centimetr širokých
  • 10 gramů špenátových nebo trojlístkových listů vařených ve slané vodě, vymáčených ve studené vodě a vymačkaných
  • octová voda (1 hrnek vody smíchaný se 2-3 lžícemi octa)

Příprava:

Položte plátek nori, vodorovně a lícovou stranou dolů, na rolovací podložku. Namočte si ruce octovou vodou a naberte asi čtvrtinu Sushi rýže a rozprostřete ji rovnoměrně zleva doprava přes nori řasu, na vzdáleném okraji nechte asi 3-4 cm široký nepokrytý pruh pro lepší spojení. Vytvořte nízký hřebínek z rýže na vzdáleném konci části pokryté rýží. Tento hřebínek uchrání přísady před smícháním. Položte čtvrtinu omelety, kampjó, houby shitake, špenátu, proužků tofu přímo před hřebínek. Zdvihněte konec rolovací podložky s nori.

Zavinujte všechno dohromady směrem k hřebínku a zastavte těsně před ním. Srovnejte tvar role jemným zmáčknutím. Ujistěte se, že se konec plátku nori přilepil k roli. Nechte ji pár minut odležet. Opatrně sejměte podložku. Navlhčete nůž mokrým hadříkem. Nakrájejte roli na osm dílků a můžete Sushi servírovat.

Houby Shitake

Takto vypadají .... a cena za menší sáček je kolem 80,- Kč. Takže nic závratně drahého.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.