Sushi pěti barev (Gošiki Sushi)

Sushi recept

 

SUSHI PĚTI BAREV, KDO JICH VIDÍ VÍCE?

 

Ingredience:

 

Na 4 porce: 2 a půl hrnku neuvařené rýže upravené na klasický způsob pro Sushi, 200-250 gramů mletého bílého masa. Osmažte maso v pánvi bez tuku. Sundejte pánev ze sporáku. Shrňte maso na stranu a slijte všechen vysmažený tuk. Přidejte 2 lžičky cukru, 1 lžičku mirinu a 3 lžíce sójové omáčky. Vraťte pánev zpět na sporák a smažte maso dál, až bude suché.

 

4-5 vajec: Rozšlehejte vejce s půlkou lžičky soli a 1 lžičkou cukru. Usmažte vajíčka na mastné pánvi na malém plameni a energicky je míchejte, aby kousky vajec byly velmi maličké.

 

200 gramů mrkve. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké nudličky. Posypte ji třetinou lžičky soli a jemně promněte rukama, až budou nudličky povadlé. Opláchněte je a vymačkejte z nich vodu. Marinujte v jedné lžíci octa. 3-4 paprikové lusky uvařte, až změknou. Vyjměte je z vody dříve, než změní barvu. Nakrájejte je na úzké nudličky a zbavte vody.

 

200 gramů bílého rybího masa (zmrazený platýs nebo losos, losos z konzervy nebo tuňák z konzervy je mohou nahradit): Rybu vařte v mírně osolené vodě s 2-3 drcenými plátky kořene zázvoru. Odstraňte kůži a kosti a přendejte rybu do třecí misky. Přidejte 2 lžíce cukru a půl lžičky soli a rozdrťte směs ve třecí misce. Jestliže nemáte třecí misku, jemně maso umelte a smíchejte ho se solí a cukrem. Sušte směs na mírném plameni, až se odpaří všechna vlhkost. Poněvadž rozetření rybího masa je časově náročné, doporučuje se připravit si větší množství směsi a uchovat v chladničce pro budoucí použití. 50 gramů kořene zázvoru. Oloupejte jej a nakrájejte na krátké proužky, namočte je na 5 minut do vody a nechte okapat. 2 lžíce bílých sezamových semínek, orestovaných dohněda.

 

Příprava:

 

Naplňte velkou servírovací nádobu rýží. Posypte ji sezamovými semínky a zázvorem. V duchu si rozdělte povrch rýže na pět stejných dílů. Na každý díl položte jeden z připravených toppingů: kuřecí maso, vejce, mrkev, papriky a rybu. Ozdoba ve tvaru chryzantémy je zhotovena z tenké omelety. Připravte si tenkou omeletu, přeložte ji na třetiny tak, že okraje přehrnete přes střed. Přeloženou omeletu znovu přeložte na polovinu.

 

Ostrým nožem udělejte zářezy do otevřené strany přehnuté omelety přibližně v půlcentimetrových vzdálenostech, přičemž zářezy veďte do polovičky šíře omelety. Jemně omeletu svinujte od konce. Oddělte smyčky, abyste otevřeli "chryzantému". Dejte 2-3 chryzantémové listy do středu mísy s rýží a upevněte mezi ně i omeletovou chryzantému.

 

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.