Sushi nadívané Aju (Aju no sugata Sushi)

Sushi recept

 

SUSHI NADÍVANÉ AJU

 

Ingredience:

 

Na 4 porce: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, dále upravené na Sushi, 4 aju (malí pstruzi)  opatrně, abyste neporušili rybí tvary, odstraňte šupiny, ryby vykuchejte a potom omyjte. Špičkou nože rozřízněte každou rybu napůl, přes spodní čelist podél břicha až po kořen ocasu. Rozevřete těla ryb a vykostěte je. Postříkejte obě strany každé ryby směsí 1 a čtvrt hrnku octa oslazeného 1 lžící cukru, nakládané zázvorové stonky, octová voda.

 

Příprava:

 

Namočte látku do octové vody a hodně ji vyždímejte. Rozprostřete ji na krájecí prkénko. Namočte si ruce v octové vodě. Naberte čtvrtinu sushi rýže a dejte ji na látku, upravte do tvaru ryby. Položte jednu z ryb, otevřenou stranou dolů, na rýži a jemně ji vytvarujte okolo rýže. Zdvihněte okraj látky a položte ho přes rybu. Sviňte rybu s rýží, upravte na servírovací podnos, srovnejte ocas a ozdobte nakládanými zázvorovými stonky.

 

 

 

Pstruh


... a takto vypadá pravý pstruh.

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.