Sushi granátové jablko (Zakuro Sushi)

Sushi recept

 

SUSHI GRANÁTOVÉ JABLKO

 

Ingredience:

 

Jasně oranžové lososové jikry svítí pro tmavé nori, a tak je sushi ve tvaru granátového jablka opravdovým potěšením pro oči. Ačkoliv podle následujícího receptu uděláte 10 velkých jablek, můžete jednoduše přizpůsobit velikost nori a omelet a udělat plody  jako jednohubky, které jsou obzvláště dobré se saké. Na 10 granátových jablek je zapotřebí: 1,5 hrnku rýže nevařené upravené dále na způsob sushi, 10 tenkých omelet nakrájených do čtverců o straně 13 cm, 10 plátků nori, nakrájených na čtverce o straně 15 cm, 3-4 lžíce čerstvých lososových jiker, sledích jiker nebo jiker z tresky, octová voda.

 

Příprava:

 

Na střed čtverce nori dejte jednu z omelet. Jednu porci rýže zformujte do koule. Rozložte si lehce havlhlou utěrku přes levou ruku. Umístěte nori a omeletu na utěrku. Na střed uložte kouli rýže. Není-li utěrka dostatečně vyždímaná, nori navlhne a možná se k ní dokonce přilepí. Stáhněte utěrku kolem nori s omeletou a rýží a vytvarujte kouli. Upravte tvar. Opatrně rozevřete utěrku a vyjměte rýžovou kouli, obalenou nori. Navlhčete čepel nože mokrým hadříkem a prořízněte kříž navrchu koule. Máte-li větší množství jiker, udělejte zářezy hluboké. Opatrně odhrňte nori řasu a omeletu a vzniklou prohlubeň naplňte jikrami.

 

Granátové jablko

 

... a takto vypadá pravé Granátové jablko

 

 

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.