Sushi borová šiška (Macukasa Sushi)

Sushi recept

 

SUSHI BOROVÁ ŠIŠKA

 

Ingredience:

 

Na 2 role: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže upravené dále na klasický způsob pro Sushi, 2 středně velké olihně, v zálivce (viz. recept Sushi z nadívané olihně), 2 čtverce nori o straně asi 10 cm, 40 cm ochuceného kampjó nakrájeného na délku těla olihně, 2 ochucené houby shitake, 2 lžíce bílého rybího masa, připraveného jako na Sushi pěti barev, 20 gramů cukrového hrášku, uvařeného ve slané vodě a nakrájeného na úzké proužky, octová voda.

 

Příprava:

 

Rozřízněte oliheň podélně na břiše. Rozprostřete ji naplocho na krájecí prkénko. Nožem skloněným našikmo udělejte do plátku sérii mělkých zářezů, vzdálených od sebe asi 5 mm. Tím předejdete tomu, aby se maso při vaření kroutilo, a vytvoříte strukturu, připomínající borovou šišku.

 

Přiveďte hrnec osolené vody do varu, vhoďte do ní maso se zářezy a nechte ho asi na 15 vteřin povařit. Vyjměte oliheň, nechte ji okapat a vychladnout. Umístěte chladné maso na krájecí prkénko, zářezy dospod. Otřete všechnu zbývající vodu. Položte plátek nori na maso z olihně, zahněte přečnívající maso přes okraje. Namočte si ruce v octové vodě. Rozhrňte polovinu rýže na nori. Prstem udělejte mělkou brázdu středem rýže. Do brázdy dejte polovinu kampjó, shitake, rybu a cukrový hrášek. Odstavte vše stranou.

 

Rolovací podložku dejte na krájecí prkénko, pokryjte ji vlhkou bavlněnou utěrkou. Položte naplněné maso z olihně na utěrku a zarolujte je pomocí rolovací podložky. Upravte tvar. Opatrně rozviňte podložku a utěrku a dejte rolovanou oliheň na krájecí prkénko. Nakrájejte ji na stejně silné plátky. Podávejte rovnou nebo ještě přizdobte wasabi či plátky zázvoru, ale pokaždé se sójovou omáčkou.

 

 

 

Borová šiška

 

Pro ty, kteří raději přírodu a šišky

 

 

 

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.