Sardinkové nigiri s vůní citrónu

Sushi recept na sardinkové nigiri s vůní citrónu

Ingredience (8 kousků):

  • 8 filetů sardinek s kůží
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžičky rýžového octa
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • Nastrouhaná citrónová kůra - malé množství
  • 175 g rýže na sushi
  • 2 lžičky křenu wasabi
  • 8 stébel pažitky

Příprava:

Sardinkové filety opláchneme, osušíme je a kosti odstraníme pinzetou. Filety potřeme solí a hodinu necháme uležet. Poté znovu opláchneme a osušíme.

Rýžový ocet smícháme s mirinem, cukrem, citrónovou šťávou a citrónovou kůrou. Sardinky necháme ve směsi marinovat pod pokličkou 2 hodiny v lednici.

Po uležení vyjmeme z marinády, osušíme. Následně sardinky nakrojíme příčně - uděláme více zářezů.

Připravíme si sushi rýži, uvaříme ji a následně z ní vytvarujeme malé bochánky. Jednu stranu potřeme wasabi a také na ní položíme sardinku, vše zamotáme stéblem pažitky.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.