Salátové sushi s hovězím masem a zeleninou

Recept na salátové sushi s hovězím masem a zeleninou

Ingredience (4 kousky):

  • 100 g hovězího masa na steaky
  • 150 g mrkve
  • 2 mladé cibulky
  • 2 lžičky oleje
  • wasabi
  • 2 plátky nori řasy
  • 175 g rýže na sushi
  • pepř
  • 4 listy salátu

Na omáčku:

  • 180 ml sójové omáčky
  • mirin
  • rýžový ocet

Příprava:

Maso by mělo mírně zmrznout. Oloupeme mrkev, umyjeme i cibulku. Nakrájíme na jemné nudličky. Maso z mrazničky vyjmeme a nakrájíme na plátky. Olej rozehřejeme a v něm maso opečeme. Maso vyjmeme a již připravenou omáčku smícháme s mrkví a cibulí a dusíme na pánvi. Okořeníme bílým pepřem a vše necháme trochu okapat.

Nori plátky jsou již rozpůlené. Na ně poklademe sushi rýži, potřeme křenem wasabi, poklademe listem salátu, přidáme trochu masa a zeleninu. Vše vytvarujeme do hezkého kornoutku.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.