Ranečkové Sushi (Čakin Sushi)

Sushi recept

 

RANEČKOVÉ SUSHI? ANEB ZABALENÉ SUSHI DO RANCE

 

Ingredience:

 

Na 8 kousků: 1 a čtvrt hrnku neuvařené rýže, dále upravené na způsob Sushi, 100 gramů bambusových výhonků, nakrájených na tenké čtverečky o straně asi 5 cm a povařených v hrnku vývaru s 1 lžičkou cukru, 1 lžičkou sójové omáčky a špetkou soli. 2 velké ochucené shitake nakrájené na proužky, 8 tenkých omelet, nakrájených na čtverce o straně 16-17 cm. 8 dlouhých špenátových listů, blanšírovaných v osolené vodě, 8 malých krevet uvařených ve slané vodě a zbavených krunýřků a střívek, 1 lžíce sezamových semínek opražených do zlatohněda, octová voda.

 

Příprava:

 

Zamíchejte bambusové výhonky, shitake a sezamová semínka do Sushi rýže. Rozdělte rýži na osm porcí a namočte si ruce v octové vodě. Naneste jednu porci rýže do středu omeletového čtverce. Dejte k sobě rohy omelety a svažte je do tvaru ranečku, jako provázek použijte špenátový list. Palcem rozevřete rohy, který se přilepí a jemně tlakem přitiskněte k prkénku, aby raneček dobře seděl. Ozdobte krevetou.

 

 

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.