Pestré hoso-maki s rybou a zeleninou

Sushi recept na pestré hoso-maki s rybou a zeleninou

Základní ingredience na hoso-maki

  • 3 plátky nori řasy
  • 3 lžičky wasabi
  • 600 g rýže na sushi

Ingredience na hoso-maki s tuňákem:

  • ½ avokáda
  • citrónová šťáva
  • 125 g filetu z tuňáka

Příprava:

Nakrájíme avokádo na nudličky, které pokapeme citrónovou šťávou. Tuňáka opláchneme a osušíme, podélně rozporcujeme na kousky. Dvě poloviny řasy nori obložíme rýží, wasabi křenem, rybou a avokádem. Vše smotáme a nakrájíme na kousky. 6 meších či 4 větší.

Ingredience na hoso-maki se zeleninou:

  • 4 listy salátu
  • lžička majonézy
  • 100 g ředkve
  • 100 g mrkve
  • 4 lžíce saké
  • sůl
  • lžička cukru

Příprava:

Listy salátu omýt a osušit. Listy potřeme majonézou a zavineme. Ředkev a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky. Saké se 3 lžícemi vody, trochou soli a cukru uvedeme do varu a přidáme nudličky mrkve, ředkve a vaříme asi minutu. Poté hrnec odstavíme a necháme tento vývar zchladnout.

Také vezmeme dvě poloviny řasy a obložíme jej rýží, potřeme křenem wasabi, roličkou ze salátu, nudličkami ředkve a mrkve, zamotáme do ruličky a takto vytvoření špalíček nakrájíme na kousky.

Ingredience na hoso-maki s houbami:

  • 6 hub shiitake
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky sójové omáčky a saké
  • ½ svazku pažitky

Příprava:

Houby shiitake zalijeme 200 ml vařící vodou a necháme půl hodiny louhovat. Slijeme vodu do nádoby. Houby opláchneme studenou vodou a tuhé nohy odřízneme.

Do slitého nálevu z hub přidáme houby, cukr, sójovou omáčku a saké, uvedeme vše do varu a asi 1é minut povaříme. Houby slijeme, necháme zchladnout a nakrájíme na nudličky. Pažitku umyjeme a osušíme.

Stejně připravíme dvě půlky řasy nory, obložíme je rýží, potřeme wasabi. Následně poklademe houbami a pažitkou, vše smotáme a nakrájíme.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.