Oshizushi s uzeným lososem nebo tofu

Sushi recept

 

OSHIZUSHI S UZENÝM LOSOSEM ČI TOFU

 

Ingredience:

 

1/2 kg rýže na Sushi, 1-2 archy řas nori, 1 balíček tofu kapsiček inari, 150 g plátků uzeného lososa, 1-2 kapie nebo červené papriky, svazek petrželky - kudrnky, 5-10 stonků chřestu. 

 

Příprava:

 

Oshizushi představují vlastně takový dort stlačený ze sushi rýže a ryb, případně z jiných surovin. Vlastně je to původní druh Sushi, dnes trochu opomíjený. Na výrobu potřebujete formu, klidně i dortovou.

 

Do formy rozprostřete potravinářskou fólii a na ni rozložte trochu rýže. Rýži pak poklaďte plátky tofu inari nebo uzeného lososa, přidejte řasy a znovu naneste vrstvu rýže. Kapie opečte na suché pánvičce, až se slupka spálí téměř dočerna a půjde oloupat.

 

Oloupejte, odstraňte jádřinec a vychlaďte. Chřest oloupejte, krátce povařte a vychlaďte. Papriku a chřest naskládejte do formy na druhou vrstvu rýže nebo zasypte nasekanou petrželkou bez natě a stlačte. Nechte tak hodinku odpočinout a krájejte na kostičky.

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.