Omeleta nigiri se zeleným opaskem

Recept na omeletu nigiri se zeleným opaskem

Ingredience (8 kousků):

  • 6 vajec
  • 75 ml daši (instantní rybí vývar)
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • 1 lžíce mirinu 
  • 2-3 lžíce zdravého oleje
  • 175 g rýže na sushi
  • 8 stébel pažitky

Příprava:

Rozklepneme 6 vejce a dáme do misky. Studený vývar daši smícháme se sojovou omáčkou, cukrem, solí, a mirinem. Směs přilijeme k vejci a šleháme až vznikne krémová hmota.

Olej rozehřejeme na pánvi a z vaječné hmoty uděláme 2 cm silnou omeletu. Omeletu necháme následně zchladnout, rozřežeme ji na 1 cm stejné plátky, na hezké pravoúhlé kousky.

Připravíme si sushi rýži, uvaříme ji a následně z ní vytvarujeme malé bochánky, kousky omelety poklademe na rýži a to vše svážeme pažitkou. Vznikne nám krásné žlutobílozelené sushi.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.