Nigiri sushi s tuňákem

Recept na Nigiri sushi s tuňákem

Ingredience (8 kousků):

  • 150 g filetů z tuňáka
  • sůl
  • pórek
  • 4 lžičky rýžového octa
  • 200 g rýže na sushi 
  • 1 citrón

Příprava:

Tuňáka je nutné umýt! Pórek očistíme, umyjeme, spaříme ve slané vodě. Poté ho opláchneme, necháme okapat a zchladnout. Listy nakrájet na 10 proužků.

Rýžový ocet smícháme s 200 ml vody. Vytvarované rýžové kousky poklademe tuňákem a svážeme pórkovým proužkem.

Citrony omyjeme v horké vodě, utřeme do sucha a nakrájíme na dílky. Porce nigiri upravíme na talíře a podáváme s dílky citronu. Před jídlem citrónem pokapeme jednotlivá sousta.

Kdo nemá rád citrón, tak ho nemusí používat.

Tuňáka je možné použít již připraveného, nebo syrového. V případě užití jakékoliv přísady, která je v syrovém stavu doporučujeme kupovat výhradně čerstvé či mražené, důkladně ryby umývat.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.