Nakládaný zázvor - recept

Sushi článek + Recept

 

NAKLÁDANÝ ZÁZVOR

 

1 kg čerstvého zázvoru
200 g cukru
2 dl bílého rýžového octa
2 lžičky soli

 

Zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a cca 20-30 vteřin povaříme ve vodě a poté scedíme. Ocet, cukr, sůl smícháme a zahřejeme, aby se cukr a sůl dobře rozmíchaly. Pozor, nevaříme. Scezený a okapaný zázvor přendáme do misky, zalijeme nálevem a necháme vychladnout.

 

Čím tenčí plátky zázvoru nakrájíte, tím bude pokrm výraznější a chutnější. Zázvor ze sebe vydá víc chuti. Nakládaný zázvor se užívá mezi sousty pro neutralizaci chuti mezi jednotlivými sousty.

 

Kdo chce vědět jak se zázvor užívá, ať podívá na konec tohoto článku, který je zde.

 

 

 

Základní, orientační informace:

 

Nutriční hodnoty pro 100 g výrobku:

 

Tuky: 0,4 g
Sacharidy: 17,8 g

Bílkoviny: 0 g
Energie: 100 kJ/24 kcal

 

100 g obsahuje: Vodu, sůl, zázvor, konzervant E260, E202, sladidlo E951, antioxidant E330, cukr.

 

Neobsahuje přidaná barviva. Skladujte v suchém a chladném místě, po otevření skladujte v lednici max 4 týdny.

 

Upozornění pro alergiky: může obsahovat zbytky oříšků.

 

 

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.