Liščí Sushi (Inari Sushi)

Sushi recept

 

LIŠČÍ SUSHI, ANEB KDE LIŠKY NEUVIDÍTE

 

Ingredience:

 

Na 24 kusů potřebujete: 2 a půl hrnku neuvařené rýže upravené na klasický způsob Sushi, 12 kusů smaženého tofu. Tofu překrojte napůl a vytvořte kapsy, vařte asi minutu, abyste je zbavili přebytečného oleje, nechejte okapat. Mezitím v hrnku smíchejte vývar, 5-6 lžic cukru a 3-4 lžíce sójové omáčky, přisolte, přiveďte k varu, vložte do ní kusy smaženého tofu a vařte, až se tekutina odpaří. Buďte opatrní, abyste tofu při vaření nepropíchli. 

 

Vyjměte tofu z hrnce a nechte okapat. Připravte si 100 gramů mrkve nakrájené na úzké nudličky, posypané solí a hnětené až do povadnutí, opláchnuté a vymačkané, 100 gramů lopuchu nakrájeného na úzké proužky a ponechaného pár minut namočeného v octové vodě, pak povařeného ve vývaru do změknutí, pak znovu vařené v lžíci sójové omáčky, 2 lžičkách cukru a 1 lžičce mirinu, dokud se tekutina neodpaří, 3-4 ochucené houby shitake nakrájené na úzké proužky, 100 gramů cukrového hrášku, uvařeného ve slané vodě a nakrájeného na malé kousky, 2 lžíce bílých sezamových semínek, opražených do zlatohněda, octová voda.

 

Příprava:

 

Smíchejte mrkev, lopuch, shitake, cukrový hrášek a sezamová semínka se Sushi rýží. Naplňte směs do ochucených kapes z tofu.

 

 

Liška

 

Tuto lišku, prosím, nezabíjejte a nepokoušejte se ji srolovat do Sushi.

 

optimalizace PageRank.cz

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.