Kari-kari-salmon-no s čerstvým lososem

Sushi recept na Kari-kari-salmon-no s čerstvým lososem

Ingredience (4 kousky):

  • 100 g filetu z lososa s kůží
  • sůl
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička hořčice ostré
  • 2 lžíce řeřichy
  • 4 listy salátu
  • 2 řasy nori
  • 200 g rýže na sushi

Příprava:

Filety je nutné opláchnout studenou vodou, osušit, kůži musíme osolit a filety nakrájet na plátky. Filety budeme grilovat: Ve grilu - plátky ryby rozložíme na naolejovaný kus alobalu a grilovat do křupava.

Plátky lososa potřeme na obou stranách hořčicí. Řeřichu a listy salátu omyjeme a osušíme.

Plátky řasy nori napříč rozkrojit. Na každý díl poklademe kousky rýže, 1 kousek lososa, řeřichu a list salátu a následně vytvarujeme z tohoto kornoutek. Jakoby to zavineme do kornoutu.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.