Kalifornské závitky s račím masem a kaviárem

Sushi recept na kalifornské závitky s račím masem a kaviárem

Ingredience:

  • ½ avokáda
  • citrónová šťáva
  • 50 g kani (konzervované račí maso)
  • mrkev
  • plátek nori
  • 200 g rýže na sushi
  • wasabi
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 lžíce kaviáru z létající ryby

Příprava:

Avokádo nakrájíme a pokapeme citrónem. Račí maso nakrájíme na ½ cm silné nudličky. Mrkev očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné nudličky jako račí maso. Nudličky mrkve povaříme minutu ve slané vodě, zchladíme a okapeme.

Plátky nori rozpůlíme, na půlku plátku poklademe rýži, na rýži položíme fólii a nato dáme podložku, vše otočíme.

Plátek nori potřeme pastou wasabi, obložíme avokádem, mrkví a masem a potřeme majonézou. Vše smotáme, nezapomeneme odstranit fólii. Výsledek ozdobíme kaviárem.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.