Japonské nigiri s houbami shiitake

Sushi recept na japonské nigiri s houbami shiitake

Ingredience (10 kousků):

  • 10 hub shiitake
  • sůl
  • pórek
  • 4 lžičky rýžového octa
  • 200 g rýže na sushi 
  • 1 citrón

Příprava:

Houby je nutné nasucho otřít papírovou utěrkou, houby nemyjeme! Houby 2 minuty grilujeme či krátce smažíme, aby změkly. Poté je posolíme. Pórek očistíme, umyjeme, spaříme ve slané vodě. Poté ho opláchneme, necháme okapat a zchladnout. Listy nakrájet na 10 proužků.

Rýžový ocet smícháme s 200 ml vody. Vytvarované rýžové kousky poklademe houbami a svážeme pórkovým proužkem.

Citrony omyjeme v horké vodě, utřeme do sucha a nakrájíme na dílky. Porce nigiri upravíme na talíře a podáváme s dílky citronu. Před jídlem citrónem pokapeme jednotlivá sousta.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.