Gunkan-nigiri s trojí náplní

Sushi recept na Gunkan-nigiri s trojí náplní

Ingredience (12 kousků):

  • Uzený losos 2 plátky
  • 2 lžíce lososového krém
  • 1 stéblo kopru
  • 1 a ½ řasy nori
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 250 g rýže na sushi
  • 6 lžiček kaviáru
  • 6 lžiček jiker hranáče šedého

Příprava:

Uzeného lososa rozdrtíme vidličkou a vmícháme do lososového krému, následně ochutíme nasekaným koprem. Řasy nori rozřízneme na 8 stejných proužků.

Rýžový ocet smícháme v misce s 200 ml vody. Ze sushi uvařené a studené rýže vyformujeme 12 kousků. Rýžovou hrudku ovineme plátkem nori.

V horní části poklademe lososím krémem, kaviárkem keta a jikrami.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.