Futo-maki se shiitake a surimi

Sushi recept na Futo-maki se shiitake a surimi

Ingredience:

  • 4 sušené houby shiitake
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky světlé sójové omáčky
  • 3 lžičky saké
  • 60 g surimi tyčinek
  • kousíček okurky salátové
  • 80 g omelety
  • 3 plátky nori
  • 250 g rýže na sushi
  • wasabi

Příprava:

Houby zalijeme 200 ml vařící vodou, po 30 minutách slijeme do nádoby. Houby opláchneme a odkrojíme tuhé nohy. Zachycenou vodu s houbami, cukrem, sójovou omáčkou a saké uvedeme do varu, kde 10 minut vše klidně povaříme. Houby slijeme, necháme vše zchladnout a nakrájíme na nudličky.

Tyčinky surimi osušíme a rozpůlíme podélně, kousky okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a okurku nakrájíme podélně na nudličky. Kousek omelety nakrájíme na asi 1 cm silné nudličky.

Celý plátek řasy dáme na podložku, rozprostřeme rýži, potřeme wasabi křenem.

Druhý plátek nori příčně rozpůlíme a položíme na rýži tak, aby spodní stranou navazoval na druhý plátek. Poloviny plátku nori pevně stiskneme k sobě.

Příčně na ně rozložíme přísady a vše pomocí podložky svineme do závitku. Opakujeme i pro druhý váleček. Stačí nakrájet a podávat.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.