Chřestové temaki s avokádem a cuketkou

Sushi recept na chřestové temaki s avokádem a cuketkou

Ingredience:

  • 4 kousky chřestu
  • Malá cuketka
  • 1 avokádo
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 4 lžičky majonézy
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 200 g rýže na sushi
  • 4 nori plátky
  • wasabi

Příprava:

Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Kousky podélně rozpůlíme. Cuketku očistíme a dužinu nakrájíme na nudličky. Půlku avokáda oloupeme a pokapeme citrónovou šťávou. Druhou půlku rozmixujeme a smícháme s majonézou a sójovou omáčkou.

Z rýže připravíme 8 kousků, které poklademe na rozpůlené plátky řasy nori. Rýži potřeme lehce wasabi křenem, přiložíme nudličky cuketky, avokáda a chřestu, vše zalijeme majonézou z avokáda a plátek nori řasy smotáme do kornoutu.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.