Chřestové sushi se šunkou

Recept na chřestové sushi se šunkou

Ingredience:

  • 16 stonků chřestu
  • sůl
  • 4 lžičky rýžového octa
  • ½ řasy nori
  • 300 g rýže na sushi
  • 2 lžičky wasabi
  • 8 plátků šunky

Příprava:

Chřest omyjeme a odřízneme špičky, povaříme ho asi 4 minuty ve vařící slané vodě do poloměka. Necháme do zchladnout a okapat.

Příprava roztoku (ve většině případů je tento roztok používán na namáčení rukou v průběhu přípravy a tvarování sushi kousků): Rýžový ocet smícháme s vodou. Vody nedáváme moc, pár lžiček.

Kousky vytvarujeme z rýže, potřeme je křenem wasabi, srolujeme šunku a poklademe ji na rýžové kousky. Vše stáhneme proužkem řasy nori. Nezapomeneme pod rolky položit chřest.

Vyhledávání

Přepnout na mobilní verzi

V případě, že máte dotaz, požadavek či zajímavý nápad, nebo nám jen chcete zaslat zajímavý podnět či recept, tak nás neváhejte kontaktovat na emailu: kvasnicka.david@gmail.com.